Over het festival

Het OnderwijsFestival is hét podium voor docenten, studenten en alle andere UU-medewerkers. Zij komen samen op deze dag om informatie te delen en ideeën uit te wisselen over de kwaliteit en ontwikkelingen in het onderwijs, maar vooral ook om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en geïnspireerd te raken.

Ieder jaar zijn er een aantal vaste onderdelen in het programma. Er wordt altijd ruim aandacht besteed aan docenten en andere medewerkers die onderzoek doen naar hun eigen onderwijs (Scholarship of Teaching and Learning, SoTL), en hun (research-informed) plannen, voortgang en resultaten daarover willen delen. Daarnaast worden tijdens dit evenement de winnaars van de jaarlijkse docentenprijzen en de UU Teamprijs bekendgemaakt.

Het OnderwijsFestival wordt georganiseerd door het Centre for Academic Teaching and Learning (CAT). Het CAT verzorgt samen met haar partners en een elk jaar wisselende programmacommissie de invulling van de dag.

In 2024 bestond de commissie uit Daniela Salvatori (voorzitter), Renske Bouwer, Tom Frijns, Mariëlle Jambroes, Nienke Luijckx, Tom van Munster, Sebastiaan Steenman en Inge Thé. Namens het CAT maakten Esther Verheijen en Nanette Verhulst onderdeel uit van de commissie.

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kun je mailen naar cat@uu.nl


Wil je alvast sfeer proeven? Bekijk dan onderstaande aftermovie van het OnderwijsFestival 2023.

Wisdom as our compass
Onderwijs blijft mensenwerk